RECEPT: Gevulde portobello’s met puree en tomatensaus

De Smaakmadam

Eens iets anders dan gevulde paprika of courgette maar minstens even lekker.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 portobello’s
  • 500g kippengehakt
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels fijne parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 fijngehakte sjalotten
  • 1 teentje look geplet
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • Takje tijm en rozemarijn
  • 800g aardappels
  • Melk
  • 2 eidooiers
  • Nootmuskaat
  • olijfolie

Hoe ga ik te werk?

  1. Meng het gehakt met de gehakte peterselie, 1 fijngesneden sjalot, de pijnboompitten, peterselie, paneermeel, kaas en 1 eidooier
  2. Vul hiermee de portobello’s en leg in een ovenschaal. Werk af met nog wat parmezaanse kaas en indien je dit hebt wat panko.
  3. Stoof in een pot de andere sjalot met de look aan in wat olijfolie. Voeg de takjes tijm en rozemarijn toe en ook de tomatenpuree. Laat even meebakken.
  4. Voeg ook de tomatenblokjes en wat water toe en laat rustig sudderen. Verwijder na 20min de takjes en mix de saus glad en laat zo nog wat verder pruttelen tot de rest klaar is.
  5. Zet de ovenschaal in de oven van 180°C gedurende ongeveer een half uurtje.
  6. Kook ondertussen de aardappels gaar in gezouten water en giet af. Maak een gladde puree met de andere eidooier, melk en kruid met nootmuskaat.
  7. Serveer de portobello met de puree en een schep tomatensaus.

Smakelijk!