Broers lanceren 2 Brothers Gins

Algemeen Grembergen Lifestyle

Dendermonde is een streekproduct rijker. Twee broers hebben twee nieuwe traditioneel gestookte premium gins uitgebracht, de 2 Brothers Gins. Het compromis van hun smakenpallet resulteerde in twee gewetenloze en gedurfde gins met hetzelfde DNA, maar een verschillend karakter.

Jonas (39) en Ken (37), twee broers uit Dendermonde (Grembergen), bouwden de afgelopen jaren een heuse gincollectie uit en droomden van een eigen creatie. Gin blijft aan populariteit groeien, maar de hype komt de kwaliteit niet altijd ten goede, klinkt het. Net daarom kozen we ervoor om het kleinschalig aan te pakken en op de traditionele manier met een fijnstook van jeneverbessen en zoveel mogelijk lokale botanicals.

Voor de realisatie van hun recepten kozen ze voor StokerijEenvoud uit Zelzate. We waren gecharmeerd door hun verhaal. De stokerij werkt op ambachtelijke wijze en met respect voor de ingrediënten die we van de natuur krijgen. Zo werkt de stoker met lokale landbouwproducten en worden eveneens landbouwoverschotten gebruikt bij hun productie. Uiteindelijk haalden twee recepten het. De 2 Brothers Gin Premium is een fijnstook van jeneverbes met vijf botanicals (citroenmelisse, engelwortel, gentiaan, gember en koriander) perfect in balans gebracht en is dankzij de citrussmaak ene uitstekende basis voor gintonic. De 2 Brothers Gin Premium Malt heeft dankzij de toevoeging van moutwijn op basis van de granen rogge, gerst en spelt een volle smaak en kan zowel puur als met tonic gedronken worden.

Voor de commercialisatie van de gin rekenen de broer op lokale speciaalzaken. Momenteel is de gin verkrijgbaar via Bodhi Bar op de Hamsesteenweg in Grembergen, Fructus op het Grootzand en Smokkelwaar op de SintGillislaan. Meer informatie: www.2brothersgin.be.