RECEPT: Appeltaart

De Smaakmadam

Een gezellige taart die snel klaar is, ideaal voor een zondags gebakje.

Ingrediënten voor 1 taart

  • 1 vel bladerdeeg
  • 100g gesmolten boter
  • 150g kristalsuiker
  • 6-tal appels
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 25g vanillepoeder
  • 3 eieren
  • 1 snuifje kaneel
  • 2 eetlepels amandelpoeder

Hoe ga ik te werk?

  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Meng in een kom de suiker, vanillesuiker, boter, kaneel en eieren onder elkaar en klop dit met een garde luchtig.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in fijnere partjes.
  • Leg het deeg in een beboterde en bebloemde taartvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Strooi de 2 eetlepels amandelpoeder (indien je dit niet hebt kan dit ook paneermeel zijn) op de taartbodem.
  • Verdeel de appelpartjes netjes over de bodem en giet het mengsel erover.
  • Bak voor ongeveer 55min in de oven.

Smakelijk!