Een pasta die snel klaar is, altijd ideaal voor een weekdag. Ik heb steeds erwtjes in de diepvries zitten voor een of ander gerecht.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400g tagliatelli
- 1 pak gerookte zalm
- 200g diepvrieserwtjes
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes look fijngesneden
- 100ml witte wijn
- 200ml room
- 1 visbouillonblokje
- Peper
- boter
Hoe ga ik te werk?
- Kook de pasta beetgaar in gezouten water en giet af, maar bewaar een tas van het kookvocht.
- Stoof de ui en look aan in een klontje boter. Voeg de witte wijn en het bouillonblokje toe en laat even koken.
- Voeg ook de room toe en laat zachtjes inkoken tot de saus wat gebonden is.
- Voeg de erwtjes toe en na enkele minuten ook de zalm.
- Roer en de pasta onder met eventueel nog wat kookvocht. Kruid af met wat peper.
Smakelijk!