RECEPT: Appelstrudel

De Smaakmadam

De verse oogst van appels is er, dus tijd om een lekker, eenvoudig en klassiek gebak op tafel te zetten.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 grote, vaste appels, in blokjes
  • 1 eetlepel abrikozenconfituur
  • Handvol rozijnen
  • 1 koffielepel vijfkruidenpoeder
  • Snuifje zout
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt
  • rietsuiker

Hoe ga ik te werk?

  • Verwarm de oven voor op 200°. Leg het bladerdeeg op een bakplaat.
  • Meng de appelblokjes met het vijfkruidenpoeder, de rozijnen en de abrikozenconfituur. Verdeel de vulling over de helft van de bladerdeeg en laat de randen vrij.
  • Vouw het bladerdeeg toe en duw de randen goed aan.
  • Strijk de bovenkant in met het ei en strooi er een fijn laagje rietsuiker over.
  • Bak de strudel 20 min in de oven tot hij mooi krokant is. Afhankelijk van de oven kan dit ook iets langer zijn.

Smakelijk!