HOCKEY | D-MON Hockey speelt voortaan op eigen hockeyterrein

Grembergen Hockey

Het hockeyterrein van DMON Hockey (Oud Kerkhofstraat, Grembergen) is speelklaar! Op zaterdag 19 november vinden de eerste thuiswedstrijden plaats. Het is een sportieve droom die uitkomt. Met de enorme inzet van vele vrijwilligers en de (financiële) steun van zovelen is het ons gelukt de puzzel te leggen. We zijn verheugd en dankbaar sporters samen te kunnen brengen op deze prachtige locatie. Samen blijven we werken aan de uitbouw van een gezellige familieclub waar iedereen terecht kan”, klinkt het bij de club.

DMON Hockey werd opgericht in 2017 en telt vandaag ruim 250 leden. Door een tekort aan geschikte infrastructuur in Dendermonde ging de club al in 2019 op zoek naar een eigen stek.Die werd gevonden aan de Oud Kerkhofstraat in Grembergen, een van de laatste stukjes recreatiegebied in de buurt van het centrum van Dendermonde. Stad Dendermonde maakte op 20 maart 2021 bekend dat DMON Hockey hier zijn werking kon uitbouwen. Na een heel parcours is de oplevering van het terrein een feit!
De investering bedroeg in totaal ruim 850.000 EUR. “Een heel bedrag, maar de club is erin geslaagd dit bij elkaar te krijgen dankzij steun van de leden aan de hand van winwinleningen en achtergestelde leningen werd een duizelingwekkend bedrag van 280.000 EUR opgehaald. Door de toekenning van een infrastructuursubsidie van 200.000 EUR onderschrijft de stad haar geloof in het project. Een banklening is toegezegd voor een maximum van 150.000 EUR. Sport Vlaanderen kende het project een hoge score toe en de Vlaamse regering beloont de club met een bedrag van 175.000 euro.

“De raad van bestuur van DMON Hockey wenst uitdrukkelijk zijn dank te betuigen aan
stad Dendermonde voor de locatie, de aannemer, het bouwteam en de vele vrijwilligers voor hun inzet voor hun werk aan het terrein, de hierboven vermelde financierders, Hockeyclub Beveren, KV SintGillis en gemeente Buggenhout om ons de voorbije maanden uit de nood te helpen. De komende weken slaan we nog de laatste hand aan WC’s, dugouts en bar.”