ELITA LEBBEKE BUGGENHOUT | Winst tegen Uilenspiegel

Buggenhout Handbal Lebbeke

Na de topper van vorige week tegen Bocholt stond er het voorbije weekend opnieuw een topper op het programma voor Elita Lebbeke Buggenhout in de tweede klasse. Tegen Handbalclub Uilenspiegel werd het 33-28 voor Elita dat zo mee aan de leiding blijft.

“Uilenspiegel was 1 van de 2 ploegen die ons bij de start van het seizoen had weten te verslaan dus we waren uit op revanche”, klinkt het bij de club. “Na een moeizame start brachten we de score in evenwicht na een 10-tal minuten, 5-5. De rest van de eerste helft bleef gelijk opgaan waardoor we gingen rusten bij een 16-15 tussenstand. Verdedigend hadden we het lastig tegen de goed georganiseerde aanval van Uilenspiegel.”

“Na de pauze bleven we de eerste 10 minuten in elkaars buurt waarna Elita even het gaspedaal indrukte en een 8-3 tussenspurt plaatste. Gevolg een 29-23 tussenstand na 20 minuten. De veer was gebroken bij Uilenspiegel en Elita speelde de wedstrijd op een volwassen manier uit met een 33-28 als eindresultaat. We blijven dus aan de kop meedraaien. Volgende week opnieuw een topper tegen medeleider Montegnée, die er als enige ploeg in slaagde dit seizoen om ons te komen verslaan in eigen huis.”

Foto (c) Pixabay.