SK GREMBERGEN | Luc Van der Veken: “Een straffe collectieve prestatie”

Grembergen Voetbal

Door de zege tegen Sottegem laat KSK Grembergen drie ploegen achter zich in eerste provinciale. Het degradatiegevaar is nog lang niet geweken, maar de derde zege van het seizoen zorgde toch voor een zucht van verlichting.

Bij KSK waren er nogal wat verschuivingen wegens herfstvakantiegangers. “Seppe Van Gucht kreeg zijn eerste basisplaats en bedankte met een straffe prestatie. Jari Dierickx was na zijn coronaperikelen weer de stofzuiger voor de verdediging en vooraan kreeg onze benjamin Jari de voorkeur op links”, zegt Luc Van der Veken van KSK Grembergen. “We kregen in het begin wel wat kansen tegen en een kopbal van Sottegem ging tegen de lat. Een hoekschop werd door onze aanvoeder Florian Anrys binnengekopt zodat we met 0-1 de rust in konden. De verwachte druk kwam er uiteraard na de rust maar zonder veel gevaar. Topspits Vincent De Leenheer werd van de bank gehaald maar onze verdediging bleef reuze spelen en er kwam veel ruimte aan de overkant waardoor onze snelle aanvallers hen veel pijn konden doen. We kregen nog drie grote mogelijkheden, maar konden ze niet benutten. In de laatste tien minuten kwamen we nog stevig onder druk te staan, maar Ward Smekens en onze verdediging hielden stand. Het was een straffe collectieve prestatie tegen één van de topploegen uit de reeks.”

Grembergen is dertiende en vindt door de zege aansluiting met de ploegen in de ruime middenmoot.