Homemade Homegrown. Winterslaapje? Neen toch niet…

Homemade Homegrown

We kunnen nu volop wintergroenten oogsten: prei, witte kool, spitskool, spruitjes, spinazie, schorseneren…

Al wachten we beter op wat nachtvorst voor bepaalde soorten. Het klinkt een volksmythe, maar bij koud weer zou de groei stilvallen en gaat de omzetting van zetmeel naar suikers door, waardoor ze beter zouden smaken, zoals bij boerenkool en spruitjes. Voorlopig nog even wachten, want de temperaturen blijven vrij hoog voor de tijd van het jaar.

Er zijn momenteel nog veel eetbare bloemen te vinden. De goudsbloem, bernagie, cosmos en Oost-Indische kers kan je nog vinden. Bepaalde soorten hebben zich uitgezaaid na de zomer en we kunnen van een tweede bloeiperiode genieten.

Heb je nog een plekje vrij in de tuin of moestuin? Plant dan zeker nu een fruitboom. (voor de vorst of in het voorjaar na de vorst) November en december zijn de beste maanden, omdat de grond dan nog makkelijk te bewerken is. Zelf fruit kweken is gemakkelijk, gezond, leuk en lekker!