Hendrik Vermeulen brengt expo ‘Landschap voor geheugen en toekomst’ in galerie CC Stroming

Berlare Cultuur

In aanloop naar zijn deelname aan ‘Sense of place’  [Watou, zomer 2022] maakte Hendrik Vermeulen een reeks aquarellen, schetsen en fotomontages. Hij streefde naar een beeld vertrekkend vanuit de geschiedenis van de plaats en het gegeven ‘grens’. Deze reeks op papier groeide al wandelend, tijdens gesprekken, tijdens het registreren met potlood, tijdens het filmen van enkele workshops met grensbewoners.

“Vormen werden getekend, aarde werd meegenomen, voorwerpen werden verzameld, landschappen en ruimtewerking werden onderzocht. Zo groeiden thema’s en beeldkracht zij aan zij met de loods waar hij de scène voor Watou heeft opgebouwd. Hendrik brengt aquarellen, sculpturen en collages in onze galerie. Hij werkte meerdere dagen aan de opbouw van deze expo. We zijn verheugd dat we deze professionele kunstenaar mogen ontvangen”, zegt schepen van Cultuur Carine Meyers (Open VLD). De expo is nog tot 8 januari 2023 te bezoeken.

 

Foto (c) Lokaal Bestuur Berlare.