SKV OVERMERE | Milan Audenaert: “Ons nieuwe centrale duo speelde meesterlijk goed samen”

Overmere Voetbal

SKV Overmere staat vierde in derde provinciale E. De ploeg pakte tot nu al vijftien punten. Op speeldag acht werd Hogerop Kalken B opzij gezet met 0-3.

“In de eerste helft gingen 2 ballen op de lat. Zowel voor ons als voor Kalken”, zegt Milan Audenaert. “Het was een evenwichtige match, maar in de tweede helft hebben we gedomineerd waardoor de zege wel verdiend is. Ons nieuwe centrale duo speelde meesterlijk goed samen. Arne Jacobs en Danny Van Den Heuvel waren op papier een onuitgegeven duo, want ze hadden nog nooit samen gespeeld. De verdediging stond als een muur.”

Overmere is gepromoveerd uit vierde provinciale. “Als promovendus is 15 op24 niet slecht. Ik heb zelfs het gevoel dat het meer had kunnen zijn. Over de ambitie durf ik me niet uitspreken. Een mooi resultaat en linkerkolom lijkt mooi. We aanzien elke wedstrijd zoals de eindronde vorig jaar. Tegen Zele en Lebbeke zat er meer in, ook al spelen we telkens niet onze beste match. Een rustig seizoen is voor elke promovendus een doel en voorlopig lukt dat. Pas na de heenronde gaan we een duidelijk zicht hebben op de sterkte van alle ploegen. Momenteel bekijken we het match per match, al hoop ik zelf dat we minstens onze plaats in de linkerkolom kunnen behouden”, maakt Audenaert duidelijk.

Toch zijn er ook hier en daar nog werkpunten. “Het niveau dat we gedurende 45-60 minuten halen moeten we 90 minuten proberen te brengen. Dat we af en toe een dipje in de match hebben moeten we dus proberen te vermijden, maar de sfeer binnen het team is zeer goed en dat vertaalt zich voorlopig ook in de resultaten. De komende weken zullen stevig worden omdat we de topploegen zoals Rangers Opdorp, Hamme-Zogge en Buggenhout nog tegenkomen. Ik denk dat als we van onze eigen sterkte uitgaan en ons eigen spel spelen, er mogelijkheden zijn.”