FUTSAL | ‘t Voetlicht Lebbeke pakt eerste punt

Lebbeke Zaalvoetbal

In de eerste provinciale van het futsal pakte ‘t Voetlicht Lebbeke het eerste punt van dit seizoen. Tegen Altinordu Gent werd 2-2 gelijkgespeeld.

In sporthal Driebeek in Gentbrugge speelde ‘t Voetlicht tegen Altinordu Gent. De eindstand was ook de ruststand: 2-2. Voor Lebbeke scoorden Alket Berisha en Jeff De Visscher. “De Gentenaars gaven van bij de start veel ruimte weg maar we verzuimden daar de hele wedstrijd door gebruik van te maken”, schetst Reinout De Mol, voorzitter van ‘t Voetlicht het verloop. “Genoeg kansen om 2 wedstrijden te winnen waren er. Alket Berisha opende de score en nog binnen de minuut was Joeri De Clercq kansloos na een afgeweken bal. Via Jeff De Visscher kwamen we nogmaals op voorsprong maar toen een Gentenaar te makkelijk kon doorzetten, werd het terug gelijk. Ruststand 2-2, al had het eigenlijk 2-5 moeten staan. Na de rust bleef Altinordu ruimte weggeven, aanvallend waren de Gentenaars allen individueel een taaie brok om te bespelen. Joeri De Clercq moest meermaals redding brengen. Toen 2 minuten voor tijd de thuisploeg met een man minder verder moest na 2 keer geel, konden we Altinordu tegen het eigen doel drukken maar telkens bracht een been/voet/… redding.”

Na vier competitiewedstrijden staat ‘t Voetlicht tiende of voorlaatste in het klassement. Vrijdag wacht een thuismatch tegen Giezeveld Wetteren.

Foto (c) ‘t Voetlicht Lebbeke.