Pop-up Hoppinpunt geeft startschot aankoopcentrale

Algemeen Berlare Buggenhout Dendermonde Hamme Lebbeke Wichelen Zele

Makkelijk kunnen overstappen van step op bus of van fiets naar deelauto. Daar heb je een overstappunt ofwel Hoppinpunt voor nodig. Voor de inrichting ervan bundelen 5 dienstverlenende verenigingen en de provincie OostVlaanderen de krachten.

Het resultaat is één aankoopcentrale voor 70 steden en gemeenten. Hoppinpunten worden de overstappunten binnen het nieuwe Vlaamse mobiliteitssysteem. Het is de bedoeling om binnenkort gemakkelijk te kunnen overstappen van deelstep op bus of van fiets naar deelauto. Voorzitter van DDS, Raf De Wolf: “Door onze krachten te bundelen met 4 andere dienstverlenende verenigingen kunnen 70 steden en gemeenten bij de centrale terecht om straatmeubilair aan te kopen voor de inrichting van hun Hoppinpunten. Dit kunnen toegankelijke bushaltes zijn, maar ook fietsbergingen, herstelpalen voor fietsen, banken en vuilnisbakken. Via een hindernissenparcours hebben we ook uitgetest wat rolstoelgebruikers te verduren krijgen wanneer ze het openbaar vervoer nemen. Door samenwerking willen we faciliteiten creëren voor een meer toegankelijke en inclusieve samenleving.