EENDRACHT BUGGENHOUT | Piet Van Damme: “Ik wil als het kan topschutter van de reeks worden”

Buggenhout Voetbal

In derde provinciale E staan twee ploegen uit Buggenhout mee bovenaan. Rangers voert de rangschikking aan, Eendracht volgt op een punt op plaats drie. Eén van de trekkers bij Eendracht is Piet Van Damme, hij scoorde al vijf keer. Tegen Meerdonk won zijn ploeg het voorbije weekend met 4-0, Van Damme stond twee keer aan het kanon.

Piet Van Damme – (c) Eendracht Buggenhout.

Meerdonk werd met 4-0 opzij gezet door Eendracht Buggenhout op speeldag vijf. “We hadden duidelijk overwicht de eerste twintig minuten”, legt Piet Van Damme uit. “Waarbij ik na vijf min al kon scoren. We kregen voldoende kansen om in de eerste helft verder uit te lopen maar lieten ze liggen. Meerdonk kon daardoor wat meer aandringen, zonder echt tot gevaarlijke mogelijkheden te komen. Eens de 2-0 viel was de ban duidelijk gebroken bij hen zodat we de score verder konden uitbreiden en ik mijn tweede kon maken.”

Het totaal na vijf speeldagen staat op vijf treffers voor de aanvaller. “Een aantal plak ik er nooit op voor mezelf op voorhand. Ik wil er elk seizoen zoveel mogelijk maken en als het kan topschutter van de reeks worden. Dat ik in november voor de eerste keer vader zal worden speelt misschien wel een rol bij het feit dat het zo goed lukt allemaal”, zegt Van Damme.

Nu Buggenhout meedraait bovenin en tien op vijftien heeft, kan gesproken worden van een geslaagd begin aan deze voetbaljaargang. “De start is die waar we op gehoopt hadden. Met matchen tegen Opdorp en Hamme-Zogge weet je dat puntenverlies mogelijk is. We verloren van Zogge en speelden gelijk tegen onze buren. De andere partijen konden we winnen. De ambitie is minstens even goed doen dan vorig seizoen en op het verlanglijstje dit jaar staat een promotie naar tweede provinciale.”