RECEPT: Ovenschotel met gehakt, bloemkool en mascarpone

De Smaakmadam

Een lekkere ovenschotel die perfect past bij het weer dat wat frisser wordt. Je kan hem gemakkelijk op voorhand klaarzetten zodat het ’s avond enkel nog in de oven te schuiven is.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 500g gehakt naar keuze (ik nam kippengehakt, maar dit kan perfect met gemengd gehakt ook)
  • 250g mascarpone
  • Scheutje melk
  • 3 eetlepels harissa
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje look, geplet
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 800g aardappels, geschild en in blokjes
  • 100g geraspte emmentaler

Hoe ga ik te werk?

  1. Kook de aardappels gaar in gezouten water en giet af.
  2. Doe hetzelfde met de bloemkoolroosjes, kook deze beetgaar, want ze gaan nog verder garen in de oven.
  3. Bak de ui en look aan in wat olijfolie en laat enkele minuten garen. Voeg het gehakt toe en prak het heen fijn en los. Laat mooi uitbakken en kruid met peper en zout.
  4. Schep het gehakt over in een ovenschaal en verdeel het over de bodem.
  5. Leg daarboven een laag van de aardappels en werk af met de bloemkoolroosjes.
  6. Klopt de mascarpone los met een scheutje melk en voeg ook de harissa toe. Voeg zeker niet te veel melk toe, het moet de structuur hebben van een dikke bechamelsaus.
  7. Verdeel ook dit mengsel over de bloemkoolschotel en werk af met een beetje geraspte emmentaler.
  8. Zet nog een 25-tal minuten in de oven tot je een mooi korstje hebt gekregen.

Smakelijk!