VW HAMME | Maarten Goossens: “Iedereen moet erop gebrand zijn die eerste thuisoverwinning te halen”

Hamme Voetbal
Hamme neemt het zondag op tegen Drongen. Beide teams pakten tot nu vier punten, een magere oogst na vier speeldagen. En dat beseffen ze bij de Wuitens.
Maarten Goossens – (c) VW Hamme.

“Klopt we zijn zeker niet tevreden met die 4 op 12, op de zwakke eerste helft tegen Wielsbeke na speelden we steeds wel een degelijke tot goede wedstrijd”, haalt Maarten Goossens aan. “Om die reden maken we ons dan ook geen zorgen en hopen we dat het wel zal keren als we hard blijven werken. Op zich geven we telkens zeer weinig weg en zijn we voetballend vaak de betere ploeg, alleen vertaalt dit zich voorlopig niet in puntengewin. Tegen Stekene hadden we altijd drie punten verdiend en in Anzegem toch ook minstens 1. Daar speelden we een zeer dominante eerste helft waar we ons niet belonen door te scoren. We kregen dan vlak na rust zeer snel twee tegendoelpunten op omschakelingsfases en wat desorganisatie langs onze kant. Door het goed terugplooien van Anzegem hebben we pas te laat in de wedstrijd de aansluitingstreffer kunnen maken. Ik ben er zeker van dat als we in de eerste helft onze kansen afmaken dat we daar hadden gewonnen, met alle respect voor Anzegem uiteraard.”

De bedoeling voor de match tegen Drongen is overduidelijk. “Tegen Drongen moet er absoluut gewonnen worden”, volgens Goossens. “Ze zijn nieuw in onze reeks dus heel goed kennen we ze niet. We moeten opnieuw het spel maken en ons dit keer wel belonen met doelpunten. Iedereen moet erop gebrand zijn die eerste thuisoverwinning te halen. Dat zou leuk zijn om onze trainersstaf en het bestuur iets terug te geven voor de goede omkadering van onze ploeg. Het is aan ons nu om te tonen dat we matuur genoeg zijn om ook een match waarin we overwicht hebben naar ons toe te trekken.”