KV SINT-GILLIS | Neal Wauters: “Het zou jammer zijn om ons positieve gevoel kwijt te spelen door een eerste nederlaag”

Sint-Gillis-Dendermonde Voetbal

KV Sint-Gillis speelt dit weekend op het veld van Schoonaarde. Een derby dus. Neal Wauters en co hebben acht op twaalf en zijn daar best tevreden mee. Zeker na de klinkende 5-0-overwinning tegen Sint-Gillis-Waas vorige zondag.

Neal Wauters – (c) KV Sint-Gillis.

Tevreden over de eerste vier wedstrijden? “Al bij al is 8/12 zeker niet slecht, maar we hebben wel het gevoel dat er meer in zat. Op Waasmunster gaven we een voorsprong nog onnodig uit handen en ook tegen Kemzeke hadden we kunnen winnen. De ploeg met enkele nieuwkomers begint wel steeds meer op elkaar ingespeeld te geraken en hopelijk brengt ons dat nog veel punten op”, zegt Neal Wauters.

Hoe liep de wedstrijd tegen Sint-Gillis-Waas? “Tegen Sint-Gillis-Waas is de 5-0 overwinning misschien wat overdreven, maar we scoorden op de juiste momenten en hielden achteraan de boel goed gesloten. Onze tegenstander was zeker geen slechte ploeg, maar bij ons zat alles goed tijdens de match. Het gaf nog eens aan dat de ploeg toch steeds beter op dreef komt en dat ook de nieuwkomers steeds beter weten wat van hen verwacht wordt in ons systeem.”

Wat willen jullie dit seizoen neerzetten in tweede C?Onze doelstelling dit seizoen is om verder te bouwen op wat we vorig seizoen al bewezen hebben”, verduidelijkt Neal Wauters. “We hebben toen sportief gezien een eindronde behaald, maar door een administratieve fout is deze kans ons ontglipt. Het was eventjes zuur, al snel beseften we echter dat er dit seizoen een nieuwe kans zou volgen. Wij gaan er dan ook alles aan doen om terug de top 5 te viseren en dan te zien waar het schip kan stranden. Het zou wat flauw zijn om onze ambities niet te durven uitspreken, want ik ben er ook van overtuigd dat we met onze nieuwkomers zeker ook in staat zijn om hiervoor opnieuw mee te dingen. Het vertrouwen in de groep en staf is er, nu moet het er gewoon nog op een constante manier uitkomen. Ik geloof er alvast in.”

Dit weekend is er de derby op het veld van Schoonaarde, met welke intentie gaan jullie naar daar? “Op Schoonaarde wacht ons nu een mooie, maar moeilijke derby op hun synthetische grasmat. Dat kan in ons nadeel spelen, maar zoals elke match gaan we ook nu resoluut voor de overwinning. Ik wil de ploegmaats wel nog eens waarschuwen dat wij zeker niet op een roze wolk mogen voetballen, na de 5-0-zege, want Schoonaarde zelf heeft heel wat recht te zetten na hun verlies vorige speeldag. Ik verwacht dan ook een heel gretige en gemotiveerde tegenstander, dus we zullen zelf ook heel scherp en georganiseerd moeten spelen”, weet Wauters. “Het zou jammer zijn om ons positieve gevoel kwijt te spelen door een eerste nederlaag. Dat moeten we zeker vermijden!”

 

Foto (c) Pexels.