RECEPT: Voorgerecht met wijting en tomaten

De Smaakmadam

Een lekker licht voorgerecht dat snel klaar is. Ik gebruikte wijting, maar dit kan uiteraard met elke vissoort naar keuze. Wijting is een platvis die maar kort moet bakken.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 stukjes vis
  • Klontje boter
  • 3 tomaten, ontveld en in blokjes gesneden
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • ¼ courgette, in fijne blokjes gesneden
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Xeres-azijn (of frambozenazijn)
  • 4 blaadjes (Thaise) basilicum

Hoe ga ik te werk?

  1. Dep de stukken vis goed droog en kruid met peper en zout.
  2. Neem een klein pannetje, doe er wat olijfolie in en stoof de stukjes courgette aan. Kruid met wat peper en zout en eventueel wat sterk kerriepoeder (niet noodzakelijk, maar geeft wel een goede smaak). Stoof ze niet te lang, ze moeten nog beetgaar zijn. Laat even afkoelen.
  3. Meng de tomatenblokjes met 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel azijn. Kruid heel goed af met peper en zout. Meng er ook de courgetteblokjes onder.
  4. Bak de vis in wat boter.
  5. Verdeel de tomatenmengeling over de bordjes en leg het stukje vis erbij.
  6. Werk af met een zongedroogd tomaatje en een blaadje basilicum.

Smakelijk!