Gemeente heeft nu twee deelwagens op elektriciteit

Algemeen Buggenhout

Buggenhout telt vanaf nu twee elektrische deelwagens. “Als lokaal bestuur geven we graag het goede voorbeeld en dat doen we door in te stappen in een contract met Share4Mobility”, zegt schepen van Mobiliteit Geert Hermans (CD&V).

“Op die manier hopen we dat veel burgers eerder voor een deelwagen kiezen dan dat ze een extra wagen kopen. De impact van autodelen op het milieu is zelfs nog groter dan die van elektrisch rijden. Door beide te combineren via dit deelplatform gaan we voor een ecologisch voordeel. Daarnaast lenen de elektrische wagens zich perfect voor het autodelen aangezien ze eenvoudig in gebruik zijn.”

Burgers die gebruik willen maken van de deelwagen(s) kunnen dat doen via een mobiele app. “Wanneer zij zich registreren, kunnen zij gebruikmaken van verschillende autodeelformules. Ze zullen op voorhand kunnen reserveren en weten waar en wanneer er een wagen beschikbaar is. Ook krijgen zij meteen een overzicht van de tarieven. Elke wagen heeft een vaste standplaats met laadpaal.” In Buggenhout staat er eentje aan GC De Pit en eentje aan het Kamiel Van Belleplein. Beide zijn van het type Renault Zoë. Opvallend is dat het lokaal bestuur ook zelf gebruik zal maken van één van de deelwagens. De deelwagen aan GC De Pit wordt ook ter beschikking gesteld aan personeelsleden van het lokaal bestuur voor dienstverplaatsingen.

 

Foto (c) Lokaal Bestuur Buggenhout.