Clint Stoffering uit Zele ontvangt het UNIZO authenticiteitslabel Handmade in Belgium

Algemeen Zele

Clint Stoffering voldoet aan alle criteria om een “Handmade In Belgium”-ambassadeur te zijn. Clint Stoffering blaast oude meubelen nieuw leven in met een nieuwe bekleding, bijvulling of een nieuwe vering. Zo worden erfstukken of rommelmarktvondsten weer echte blikvangers in het interieur van de klanten. Zaakvoerder Clint Van Hoorebeeck ontving het label uit handen van Koen Certyn, de voorzitter van UNIZO Zele.

“Ik ben schrijnwerker van opleiding maar volgde ook een opleiding tot stoffeerder. Het is een vak dat je blijft leren. Elk meubel is een nieuwe uitdaging. Ik moet steeds weer op zoek naar de juiste stof en juiste techniek voor ieder meubel. Het geeft me passie en voldoening. Het label ‘Handmade in Belgium’ is een erkenning voor het authentieke karakter van mijn activiteit, het manuele aspect van mijn werk en mijn knowhow als ambachtsman,”zegt Clint Van Hoorebeeck van Clint Stoffering.

Dankzij het authenticiteitslabel Handmade in Belgium (HIB), uitgereikt door UNIZO, krijgt de consument de garantie dat het product ambachtelijk en met liefde gemaakt is. Enkel wie aan de strikte criteria van het label voldoet, komt in aanmerking. Een jury van ondernemers en experts kent dit label toe. Zo moet de ambachtelijke ondernemer zijn beroep in hoofdberoep uitoefenen, mag hij of zij maximum 20 werknemers in dienst hebben, moet het product minstens 50% ‘handmade’ zijn, een zekere nutsfunctie hebben en de handtekening van de maker dragen.

 

Foto (c) Unizo Zele.