RECEPT: Rijst met gebakken vis en dragonsaus

De Smaakmadam

Dragonsaus past heel goed bij kip, maar ook perfect bij vis en groeit nu volop. Ideaal om er deze gezonde avondmaaltijd mee te bereiden.

Ingrediënten voor 4 personen

  •  porties vis van ongeveer 200g (naar keuze, dit was nu zeewolffilet)
  • Boter
  • Peper en zout
  • 20g boter voor de saus
  • 25g bloem
  • 500ml visbouillon (vers of met een bouillonblokje)
  • 300g rijst
  • Voldoende takjes dragon
  • 1 courgette, in kleine blokjes
  • 1 gele paprika, in kleine blokjes
  • olijfolie

Hoe ga ik te werk?

  1. Stoof de courgette en paprika aan in wat olijfolie en laat dit enkele minuten garen. Zet opzij, we gaan dit later onder de rijst mengen.
  2. Kook de rijst gaar: ik gebruik altijd losse rijst en werk met het principe van 1 deel rijst, 2 delen water. Voeg dus 600ml water en een klein schepje zout toe. Zet het deksel op de pot en laat zachtjes koken. Als al het water is opgenomen, draai je het vuur uit, eens omroeren en het deksel terug sluiten.
  3. Ondertussen maak je ook de saus. Smelt hiervoor de boter, voeg de bloem toe zodat je een roux hebt en laat even bakken. Voeg nu deel per deel de visbouillon toe en roer telkens met de garde zodat je een mooie saus krijgt. Kruid met peper en zout.
  4. Rits de blaadjes van de dragon en hak fijn. We voegen deze pas op het allerlaatste bij de saus toe zodat het mooi zijn groene kleur blijft behouden. Indien je dit wenst, kan je gerust een scheutje room toevoegen. Ik doe dit niet, zo blijft de saus lekker licht.
  5. Kruid nu ook de vis met peper en zout en bak in een warme pan in wat boter.
  6. Meng de groenten onder de warme rijst en roer nog even goed om.
  7. Schep de rijstmengeling op een bord, schik er een stukje vis bij en doe er een goede schep saus bij.

Smakelijk!