RECEPT: Hespenrolletjes gevuld met ei en champignonsaus

De Smaakmadam

Dit is een gerechtje dat we thuis wel eens aten als kind. De combinatie van de koude rolletjes en warme saus vind ik heel lekker. Het is een eenvoudig gerecht dat perfect ook als lunch kan, of als maaltijd op wat warmere dagen. Ik heb er nu gebakken aardappels bij gegeven, maar dit kan evengoed met kroketten.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 6 sneetjes gekookte ham
  • 6 eieren, hardgekookt (9min)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Peper en zout
  • 250g champignons, in kwartjes
  • Klontje boter
  • 1 flesje culinaire room

Hoe ga ik te werk?

  1. Plet de hardgekookte eieren en meng er de mayonaise onder. Kruid af met peper en zout.
  2. Verdeel dit eimengsel over de rolletjes ham en rol ze op. Je kan deze onmiddellijk op een bord leggen.
  3. Bak de champignons in wat boter op een vrij hoog vuur, zodat ze mooi bakken. Kruid met peper en zout.
  4. Voeg de room toe en laat nu zachtjes inkoken tot je een iets dikkere saus hebt. Door dit zachtjes te doen hoef je geen bindmiddel toe te voegen en krijgt de saus meer smaak.
  5. Schep de saus over de rolletjes en serveer met de aardappelbereiding naar keuze. Zo snel
    gaat het.

Smakelijk!