VW HAMME | Bavo De Witte: “We trachten stappen te zetten en minstens even goed te doen als vorig seizoen”

Hamme Voetbal

Dit weekend trekt Hamme naar Roeselare. De nul is al van de tabellen na een gelijkspel tegen Stekene. De voorbereiding wierp dus al vruchten af.

Vigor speelde een degelijke voorbereiding, in de hoop ook in de competitie hoge ogen te gooien. “Integratie van de nieuwkomers ging goed in onze ploeg die op twee spelers na samen is gebleven”, maakt Bavo De Witte duidelijk. “Als ploeg staan we dus eigenlijk weer een jaartje verder. We trachten stappen te zetten en minstens even goed te doen als vorig seizoen. De voorbereiding liep verder goed, we haalden de vierde bekerronde. De vorm van de dag bleek onvoldoende om door te stoten tegen Oudenaarde (3-0).”

Tegen Stekene op de openingsspeeldag speelde Hamme 0-0 gelijk. “Dat is beter dan voorbije 2 jaar. We voelden het echter aan als onvoldoende beloond, want we kregen één grote kans in de eerste helft en meerdere grote in de tweede, maar konden niet scoren.”

Of het schoentje wringt bij de afwerking is nog te vroeg om te zeggen. Zondag staat speeldag twee geprogrammeerd voor de Wuitens. Ze trekken naar West-Vlaanderen om er Roeselare partij te geven. “Met Roeselare wacht ons een traditieclub die zeer ambitieus lijkt. Meer info krijgen we nog van onze trainer, maar afgaande op het resultaat en de signalen van vorige week weten we dat onze tegenstander een terechte en overtuigende overwinning boekte in Aalter, het stond daar al 0-3 bij rust. Het wordt dus niet makkelijk.”