SK BERLARE | Robbe Broeckaert: “Als wij een goede dag hebben is er veel mogelijk”

Berlare Voetbal

Openen met een knaller van formaat, dat is waar elke ploeg van droomt. SK Berlare deed het in eerste provinciale met een klinkende 4-1-zege tegen SK Sint-Niklaas. Bevestigen is wat Broeckaert en co willen doen zaterdag in en tegen Melsele.

Robbe Broeckaert – (c) SK Berlare.

SK Berlare legde een mooi bekerparcours af in augustus. “We konden doorstoten tot de derde ronde van de Croky Cup”, zegt Robbe Broeckaert. “We kwamen Oudenaarde tegen en we weten dat 2-0 een foute weergave is van de wedstrijd. Eigenlijk hadden we meer kunnen doen. Verder hebben we ook tegen derde amateurclubs kunnen bevestigen en winst kunnen pakken zoals tegen Jong Lede in de laatste match van de voorbereiding.”

En dat wierp meteen vruchten af op de eerste speeldag in eerste provinciale. Berlare haalde fors uit tegen degradatiekandidaat Sint-Niklaas. “Het was een beetje zoals elke eerste match van de competitie met een spannend begin. We kwamen op achterstand na 14 minuten op een stilstaande fase. Daarna konden we meteen gelijk maken. Uiteindelijk werd het nog 4-1, maar we hadden de match veel vroeger moeten afmaken. Pas in de tweede helft lukte dat, wel met overtuiging.”

Zaterdagavond wacht een trip naar Melsele, degradant uit derde amateur. “Voor die match verwacht ik een sterkere tegenstander met individueel goede spelers en een sterk collectief op een mooi kunstgrasveld”, zegt Broeckaert. “We gaan sterk moeten staan, maar ik weet dat als wij een goede dag hebben veel mogelijk is dit seizoen.”

 

Foto’s (c) SK Berlare.