KV SINT-GILLIS | Kevin De Dyn: “Willen wij meedoen bovenaan dan is 4 op 6 een must”

Sint-Gillis-Dendermonde Voetbal

Op de tweede speeldag in tweede provinciale C ontvangt KV Sint-Gillis Bazel. Vorig weekend werd gelijkgespeeld op het veld van Waasmunster, de Dendermondenaars willen wat graag de eerste driepunter binnenhalen zondag.

Kevin De Dyn – (c) KV Sint-Gillis.

De nul is al van het bord voor de ploeg van Hans Canipel, na een voorbereiding met ups en downs. “De voorbereiding was wisselvallig”, weet doelman Kevin De Dyn. “Tegenover de vorige jaren hebben wij nooit echt een goede referentiematch gehad. Ook werd ons programma hier en daar gewijzigd waardoor we minder wedstrijden hebben afgewerkt dan gewenst. We hebben ook wat nieuwe spelers die het vertrek en het stoppen van sommige basisspelers moeten oplossen en dat heeft een beetje tijd nodig.”

In Waasmunster werd vorige week twee keer gescoord, maar na negentig minuten dienden de punten toch verdeeld te worden. “De wedstrijd tegen Waasmunster was zeker geen makkelijke. Die ploeg heeft in mijn ogen een beter team dan vorig jaar en we moeten eerlijk zijn, ze hebben de wedstrijd gedomineerd. Wij konden alleen dreigend zijn via stilstaande fases. Jonas Rogge zette ons zeer gevleid 0-2 voor met onder andere een doelpunt vanop 40 meter”, doet De Dyn het verhaal. “Nadien hebben we de wedstrijd nog weggegeven wat enorm spijtig is. Ook al ben je de mindere ploeg, met een 0-2 voorsprong en met nog 20-25 min te spelen, moet je de wedstrijd kunnen uitspelen. Laat het een les zijn voor de toekomst.”

Zondag ontvangt KV Bazel. “Thuis tegen Bazel of tegen eender welke ploeg, moeten we altijd voor de 3 punten gaan. Bazel is begonnen met een nederlaag en geen enkele ploeg start graag met een 0 op 6. Willen wij meedoen bovenaan dan is 4 op 6 een must! Wij gaan niemand onderschatten en zullen zeker attent moeten zijn. Een overwinning zondag kan ons in een positieve flow zetten en de 2 verloren punten van vorige week deels goedmaken”, besluit de keeper.