JUVENTUS SCHOONAARDE | Yannick Boone: “Vorige week tegen Kallo ver beneden ons niveau”

Schoonaarde Voetbal

In tweede provinciale C miste Juventus Schoonaarde de eerste afspraak van het seizoen in Kallo. Er werd met 1-0 verloren. Het besef is er dat er dit weekend tegen Sint-Gillis-Waas best geoogst wordt om de start niet helemaal te missen. We laten Yannick Boone aan het woord.

Yannick Boone.

Nu er voor echt gespeeld wordt kan de voorbereiding geëvalueerd worden. Hoe was die voor Juventus? “Onze voorbereiding werd gestart met een schitterende stage in Düsseldorf, waar teambuilding centraal stond. Nadien volgden een 6-tal weken met trainingsarbeid en oefenwedstrijden waar vooral de nadruk lag op de basisconditie en het uitzoeken in welk systeem we het beste zouden functioneren naar aanloop van de competitie”, zegt Yannick Boone. “De nieuwkomers werden vrij vlot ingepast maar jammer genoeg kampten we, zoals elk jaar, toch met blessures van enkele spelbepalende spelers die inmiddels nog niet hersteld zijn.”

Wat kan je zeggen over de wedstrijd van vorig weekend in Kallo? “Een openingswedstrijd van de competitie is altijd een beetje speciaal, maar ik denk dat heel Schoonaarde en vele anderen toch een andere prestatie van onze ploeg verwacht hadden. We speelden ver beneden ons niveau, waardoor het een start in mineur werd”, beseft de middenvelder.

Dit weekend komt Sint-Gillis-Waas op bezoek, die ploeg speelde vorig weekend gelijk tegen Sinaai (2-2). “Met onze eerste thuiswedstrijd krijgen we een herkansing voor onze gemiste start. We krijgen Sint-Gillis-Waas over de vloer, een nieuwkomer in de reeks. Zij speelden vorig jaar kampioen en teren nog op de flow van vorig seizoen dus het wordt zeker opletten”, volgens Boone. “Toch moeten we dit jaar trachten een stevige thuisreputatie op te bouwen en dat start komende zondag. Ik verwacht vooral een scherpe reactie van onze ploeg.”

 

Foto (c) Pexels.