Eerstelijnszone Dender zoekt vrijwilligers voor vaccinatiecentrum Boonwijk

Algemeen Berlare Buggenhout Dendermonde Hamme Lebbeke Zele

Op 12 september start ook binnen onze Eerstelijnszone de herfstcampagne Covid-vaccinatie in het vaccinatiecentrum ELZ Dender in de Boonwijk te Dendermonde. Om dit te realiseren zijn heel wat medewerkers nodig, zowel professionele zorgverleners als vrijwilligers.

“Honderden inwoners van onze Eerstelijnszone hebben zich de voorbije maanden reeds geëngageerd voor onze vaccinatiecampagne. Na een relatieve pauze zijn een heel aantal medewerkers andere engagementen aangegaan, waardoor we nu een nieuwe, aanvullende groep medewerkers kunnen gebruiken”, zegt Reinout Remmery, de coördinator van Eerstelijnszone Dender.

Ilse De Bock – Steward: “Ik zet mij terug in als steward in het vaccinatiecentrum tijdens deze herfstcampagne omdat ik het gewoon heel graag doe. Je krijgt veel waardering en respect van de bezoekers, je draagt bij tot het algemeen belang en het is gewoon ook leuk werk met toffe mensen.” Dirk De Hert – Vaccinator: “Ook tijdens deze herfstcampagne ga ik terug aan de slag als vaccinator in het vaccinatiecentrum. Ik vind het leuk om mijn vaardigheden terug in te zetten ten dienste van de maatschappij. Je ziet veel mensen en is ruimte voor een korte babbel. Ook de samenwerking met de andere vrijwilligers aangenaam en zorgt voor een leuke sfeer. Wat je graag doet, doe je goed.” René Van Hecke – Toezichthoudend arts: “Ik houd regelmatig toezicht als arts tijdens de vaccinatiemomenten. Het is een fijne activiteit en de sociale contacten met collega’s en patiënten maken het boeiend en aangenaam.”

“In deze herfstcampagne zullen we opnieuw werken met 3 shiften per dag (09:00-13.00, 13:00-17:00 en 17:00-21:00) en dit 7 dagen op 7. Kandidaat-medewerkers kunnen aangeven wat voor hen haalbaar is”, volgens Remmery. “Er zijn diverse functies in te vullen: steward, onthaalmedewerker, vaccinator, voorbereiding vaccin, toezichthoudend arts en medewerker callcenter. Voor sommige opdrachten zijn specifieke kwalificaties, opleidingen en vaardigheden nodig, voor andere veel minder. Uiteraard wordt gezorgd voor verzekering, vergoeding, opleiding, … Wil jij je engageren voor deze herfst-vaccinatiecampagne? Registreer je via dit online kandidaatstellingsformulier. We nemen te gepasten tijde zelf contact met je op.”

Volledige link naar het online kandidaatstellingsformulier: https://forms.gle/Vs5d7CqCJ8SGANtG7