Zele vult blinde wandelvlekken op

Algemeen Zele

Tijdens de Coronacrisis werd het extra duidelijk dat burgers nood hadden aan wandelen en fietsen in eigen gemeente. Bestaande Zeelse wandel- en fietskaarten waren achterhaald, dus daarom is  Team Vrije Tijd en Beleving samen met een enthousiaste werkgroep aan de slag gegaan om de Zeelse wandelingen een update te geven. “Bij het nader bekijken van de wandelroutes bleek er een blinde vlek op Heikant, daarom werd er een nieuwe wandelroute uitgestippeld”, zegt schepen Jos Withofs (CD&V). “Rond Durmen werd het Moesdistelpad wat verlegd om de groene rand rond het nieuwe industrieterrein Wijnveld mee te nemen. Beide paden kregen door de werkgroep straatnaamgeving van de Zeelse Cultuurraad de namen ‘Terheidenpad’ en ‘Visgraatpad’ toegekend.”

“Ondertussen wordt er volop gewerkt aan een gloednieuwe wandel- en fietskaart waarbij de nieuwe wandelingen ook al opgenomen worden. Verder werd er ook geïnvesteerd in een RouteYou account waardoor ook alle wandelingen digitaal of op de smartphone raadpleegbaar zijn. Als kers op de taart werden de borden van de André Bogaertroute allemaal vervangen door nieuwe waardoor de werken van de Zeelse schilder weer beter te bewonderen zijn. Dit project werd mede mogelijk gemaakt door de familie Bogaert, gemeente Hamme en provincie Oost-Vlaanderen.”

Alle wandelroutes zijn terug te vinden op de vernieuwde toeristische pagina op de website van gemeente Zele. “Tot slot bedanken we zeer graag de werkgroep toerisme die zich boog over al deze nieuwe verwezenlijkingen. De werkgroep toerisme die bestaat uit Gwen Metdepenningen, Guido Geerinck, Johan de Beule, Wim Troch, Marc Ronsse, André D’Hooge en Jos Withofs laat het hier dan ook niet bij en is al bezig met nieuwe toeristische projecten in Zele.”