Vluchtelingen leren winkelen en sorteren tijdens Oekraïneatelier

Algemeen Buggenhout

Het Oekraïneatelier dat door de gemeenten Buggenhout, Lebbeke en Dendermonde werd georganiseerd was een succes.

Eén van de sessies vond plaats in de molenaarswoning aan de Patattenmolen in Buggenhout. “Tijdens de allereerste sessie leerden vluchtelingen uit Oekraïne winkelen en sorteren. Er werden boodschappenlijstjes gemaakt en er werd gekeken wat in welke vuilnisbak hoort. Voor de kids was er een leuke workshop rond fruitsnacks. Tijdens deze sessie waren er zowel mensen uit Buggenhout, Lebbeke als Dendermonde aanwezig. We zijn alvast blij met de mooie opkomst en hopen dat op deze manier de integratie in Dendermonde, Lebbeke en Buggenhout vlot verloopt”, klinkt het bij het lokaal bestuur van Buggenhout.

 

Foto (c) Gemeente Buggenhout.