GO! Leefschool Dendermonde verwelkomt de jongste kleuters in het ‘Nestje’

Algemeen Dendermonde

In de GO! Leefschool Dendermonde kiest het schoolteam bewust bij de opstart om alle kleuters samen te brengen in één groot speel – en leerplein.

“Binnen het principe van een zogenaamde classe unique, alle kleuterleeftijden samen, doen de kleuters heel wat meer ervaringen op binnen sociale vaardigheden en zelfstandigheid”, zegt directeur Kathy Van Langenhoven. “De oudste kleuters zorgen mee voor hun jongste klasgenootjes en helpen ze maar al te graag met de vaardigheden die zij al onder de knie hebben. De jongste kleuters hebben op hun beurt altijd iemand in de buurt om naar op te kijken en worden zo sneller gemotiveerd om het ook te proberen.”

Binnen de leefschool wordt er sterk ingezet op samenwerking, samen ontdekken en ervaren met de verschillende leefgroepen samen. “Projecten worden samen gekozen en doorheen de volledige school uitgewerkt, waarbij iedereen, van jong tot oud, zijn ei in kwijt kan. Afgelopen vakantie creëerden de leerkrachten ook een ‘Nestje’. Dit is een klasruimte dicht in de buurt van de grote speel – en leerplek en is een rustige, geborgen en prikkelarme ruimte met veel plaats om te bewegen. Ouders krijgen ’s ochtends de kans om mee in de klas te gaan met hun kleuter en samen de dag in de klas te starten. Op deze manier willen we voor onze jongste kleuters de overstap tussen thuis en school nog kleiner maken.”

 

Foto (c) GO! Leefschool Dendermonde.