Fusie of geen fusie voor Wichelen?

Algemeen Wichelen

Op donderdagavond 15 september tussen 19u30 en 22u leggen een professor bestuurskunde, een burgemeester en twee experten van de Vlaamse Overheid uit waarom fusies interessant kunnen zijn en waar je daarbij best op let. Een panel gaat na wat voor Wichelen de ideale situatie zou kunnen zijn.

“24 inwoners van onze gemeente, 12 vrouwen en 12 mannen, 8 uit elke deelgemeente, telkens 8 uit de leeftijdscategorieën onder de 30, tussen 30 en 60 en 60-plussers, gaan samen op zoek naar wat ons bindt met één of meerdere aangrenzende gemeenten: Dendermonde, Lede, Wetteren, Laarne en Berlare”, klinkt het. “Misschien worden we wel beste maatjes met één of meerdere van ze? Of misschien is het besluit dat we beter niet fusioneren… De inwoners moeten er zich immers goed bij voelen, zij moeten er de voordelen van inzien. Fatma Taspinar verwelkomt en leidt in, de uitgelote burgers kunnen vragen stellen, ook aan de algemene directie van ons lokaal bestuur. Geestige filmpjes van en met Joris Hessels doorspekken het geheel.”

“Met die kennis op zak zijn zij voorbereid om twee dagen later, op zaterdag 17 september van 10 tot 12 uur, gelijkaardige voorstellingen van onze buurgemeenten bij te wonen. Ook hier zijn Fatma en Joris weer van de partij. Daarna trekken de 24 wijzen zich even terug om te overleggen over hun advies aan de échte gemeenteraad en tussen 13 en 14 uur maken zij hun verdict bekend.”

 

Beeld (c) Lokaal Bestuur Wichelen.