ZWEMMEN | AZL brengt Belgisch zwemgoud naar Lebbeke

Lebbeke Zwemmen

Op de Belgische kampioenschappen in Antwerpen toonde Lisa Van den Eede (16) zich overtuigend de beste op de 200 m rugslag. Ze haalde het goud binnen en werd zo Belgisch kampioen. Ook in andere disciplines veroverde ze een podiumplaats. Zowel op de 100 m rugslag als op de 200 m wisselslag haalde ze de zilveren medaille binnen.

Bij AZL kunnen we niet trotser zijn op deze sterke prestatie. Hoofdtrainer Annie Bijloos: “Lisa liet op het BK eens te meer zien wat ze in haar mars heeft. Ze combineert haar talent met een uitstekende trainingsdiscipline en volgehouden inzet. Lisa leeft voor de zwemsport en werkt samen met haar trainers gericht naar resultaat toe. Ze krijgt hierbij de volle steun van haar gezin. Die succesformule bracht haar tot het verwerven van Belgisch goud.”

Naast Lisa kwalificeerden zich nog 6 andere zwemmers voor het Belgisch kampioenschap. Zij kwamen naar huis met knappe besttijden en een ervaring rijker. Voorzitter Thomas Aelbrecht: “Deze mooie resultaten tonen dat onze club stevig bezig blijft op de ingeslagen weg, ook na de moeilijke coronaperiode. Bij AZL zetten we volop in op de toekomst met een gedreven trainers- en bestuursploeg. Samen met de zwemmers en hun ouders werken we in team naar mooie individuele resultaten. Het doet deugd als dat ook lukt. Lisa’s goud voelt voor ons allemaal als een overwinning. Ze inspireert zeker ook onze andere zwemmers om het beste van zichzelf te blijven geven. Mooi om te zien!”

Door corona moest helaas een achtste deelnemer afhaken voor het BK. “Jammer, benadrukt Annie Bijloos, na een intensieve buitenlandse stage was hij zeker klaar om nog meer eremetaal naar Lebbeke te brengen. Maar het is wat het is. Er komen nieuwe kansen, die we zeker zullen grijpen.”

 

Foto (c) AZ Lebbeke.