ATLETIEK | Goud en twee keer brons op BK Estafette voor Lebbeekse AC

Andere sporten Atletiek Lebbeke

De atleten van de Lebbeekse AC deden het goed op het Belgische Kampioenschap Estafette. Ze kwamen twee keer met brons en een keer met goud naar huis. In totaal haalden de teams maar liefst vier finales.

“Zowel onze mannen als vrouwen 4×100 meter kwalificeerden zich rechtstreeks voor de finales. Bij de dames kwamen Loike Vierendeels, Luca Heyvaert, Nona Heyvaert en Kiana De Kinder tot een nieuw clubrecord van 48.09. Bij de heren waren Meindert Caudron, Tibe Temmerman, Jarno Torck en Thomas Van Ingelgem goed voor 42.18. In de finales gingen beide teams sneller dan ooit. Het resulteerde in twee nieuwe clubrecords voor onze atleten. De dames lukten 47.67, de vijfde tijd van alle deelnemende teams. Bij de heren komt de nieuwe besttijd op 42.18 te staan. Het Lebbeekse kwartet eindigde zo op een zesde plaats”, klinkt het bij de club.

Ook in de 4×200 meter ging het hard. “Onze twee teams wisten hier opnieuw een finaleplaats te bemachtigen. Met 1.28.62 lukten onze heren, vertegenwoordigd door dezelfde vier namen als de 4x100m, in de reeksen een tijd nét boven hun clubrecord. De dames, bestaande uit Nona Heyvaert, Luca Heyvaert, Loike Vierendeels en Emma Hiel, klokten af op 1.43.05, amper 4 honderdsten boven hun eigen besttijd. In de finale legde het Lebbeekse dameskwartet de 4x200m af in 1.43.49, waarmee de meisjes opnieuw op plaats vijf terecht kwamen. Bij de heren kwam opnieuw een zesde plaats uit de bus. Zij lukten met 1.28.32 wél een clubrecord: 4 honderdsten onder hun één week oude beste.”

Brent Soetenes, Gaetan Van Laethem, Arne Boeykens en Arno De Feyter legden de 6 kilometer (4×1500 meter) af in een tijd van 16.00.53. Het leverde hen de Belgische titel 4x1500m bij de heren op. “Onze mannen van de 4x400m, met Jasper Van Den Bulcke, Bo Van Aken, Siebe Van Campenhout en Quinten Lockefeer, legden de vier baanronden af in een tijd van 3.24.29. Het leverde hen een vijfde plaats op. De dames verging het beter. Elena Kluskens, Mirthe Baeten, Kiana De Kinder en Jana Kluskens doken als eerste Lebbeekse kwartet ooit onder de 3.50 om zo het Belgisch brons binnen te rijven. Onze cadetten meisjes vormden ook een 4x800m-team. Fien Jansegers, Febe Milis, Manon Van Roy en Nienke Van Campenhout lukten met 11.11.38 de vijfde prestatie van alle deelneemsters.” Bij de senioren dames lukten Lotte Willems, Mariska Tjeerdsma, Hanne Willems en Soraya Meert samen 9.36.44. Het viertal pakte zo de tweede bronzen medaille van de dag.