HANDBAL | Elita Lebbeke-Buggenhout stoomt zich klaar voor nieuw seizoen

Buggenhout Handbal Lebbeke

Handbalclub Elita eindigde vorig seizoen tweede in tweede nationale. De ambitie om verder te groeien blijft ongewijzigd. Er werd een nieuwe trainersstaf samengesteld voor dit seizoen.

Aydin Tekin, Arina Shulga, Siegfried Moeyersoons – (c) Handbalclub Elita.

Aydin Tekin is de nieuwe hoofdcoach. Hij was vier jaar lang coach bij HV Uilenspiegel en haalde er dit seizoen een mooie derde plaats in eerste nationale. “Het voelt een beetje als thuiskomen”, zegt hij. “Als speler was ik actief bij onder meer Elita en Ajax Lebbeke. We hebben hele mooie jaren gehad en die wil ik graag helpen terugbrengen. In mijn trainerscarrière wist ik reeds tweemaal een jonge groep naar eerste nationale te brengen en ook deze keer voel ik dat alle ingrediënten goed zitten. Er zit veel potentieel en ambitie in de spelersgroep.”

De trainersstaf wordt vervolledigd door Siegfried Moeyersoons en keepertrainer Arina Shulga. Arina komt samen met Aydin over van HV Uilenspiegel, maar heeft ook internationale ervaring. Ze is ook aan de slag als keepertrainer van de Jong Black Arrows (Women -19 Team Belgium). Siegfried bouwde als speler mee aan de opmars van Elita en kent de club door en door. Hij zal ook instaan voor de integratie van de jeugd in de seniorenploeg.

Het komende seizoen kan Elita ook rekenen op extra lokaal talent.
De club versterkte zijn seniorenploeg in de voorbije seizoenen met enkele beloftevolle spelers en nu keert ook Quinten Cornelis na enkele jaren bij Initia Hasselt terug naar het oude nest. “Elita gaat gericht te werk bij het aantrekken van nieuwe spelers. Er moet een meerwaarde zijn voor de groep. Quinten speelt vooral op linkerhoek, maar kan ook uit de voeten als opbouwer. Bovendien is hij een speler van het huis die met plezier mee zijn schouders zet onder de ambities. Dat maakt van hem een uitstekende aanvulling voor de Elita kern. We geven Aydin en zijn team een geoliede machine die klaar is om een versnelling hoger te schakelen, en dus om de ambities van de club waar te maken” aldus voorzitter Steven Van Oudenhove.

 

Foto’s (c) Handbalclub Elita Lebbeke-Buggenhout.