KSK GREMBERGEN | Luc Van der Veken: “Enerzijds ontgoocheld, maar anderzijds ook fier over de prestatie”

Grembergen Voetbal

Grembergen mocht de competitie starten tegen titelkandidaat Munkzwalm. Het waren de bezoekers die het haalden, met 2-3. Bij Grembergen heerste achteraf het gevoel dat er meer in zat.

Na 35 minuten stond Grembergen 0-2 achter. “We lieten de moed niet zakken, Munkzwalm raakte geen bal meer na hun dubbele voorsprong en op minuut 37 troffen we de paal”, legt Luc Van der Veken van SK Grembergen uit. “Bram Rijckaert zorgde voor de 1–2 ruststand. Over de tweede helft moeten we zeggen dat die quasi volledig voor ons was. Een klasseflits bij de bezoekers was echter voldoende voor de 1-3. We bleven Munkzwalm wegdrukken en op  het uur was er een verre pas van Kobe De Coeyere die heerlijk door Maxim Dierick uit de lucht werd geplukt en nog heerlijker overhoeks werd binnengetrapt. Er volgde nog een reuzekans voor Maxim Dierick, spijtig genoeg besloot hij enkele centimeters te hoog.”

In het slot zagen ze bij de groenhemden graag de bal nog op de stip gaan. “n de hoek van de zestien werd de bal duidelijk met de arm beroerd, heel Grembergen riep om een penalty maar de lijnrechter bleef roerloos met de vlag naar beneden. Als men tegen een ploeg als Munkzwalm 2 schitterende goals kan maken en nog 5 à 6 grote kansen kan afdwingen dan mogen we spreken van een sterke prestatie. Ik was enerzijds ontgoocheld maar anderzijds ook fier over onze prestatie.”

Foto (c) Pexels.