Dendermonde sluit activiteiten “Dag van de Buren” af met een ijsb(r)eker

Algemeen Dendermonde

Omdat goede buren goud waard zijn, organiseerde de stad Dendermonde de voorbije maanden enkele warme buurtinitiatieven in het licht van ‘Dag van de Buren’. De buren uit de Jozef Van Bogaertstraat wonnen een ijskar bij de fotowedstrijd.

Zo konden Dendermondenaren via de actie ‘Buur in de bloemetjes’ een buurman of buurvrouw die zich bijzonder inzet voor de buurt, bedanken met een bloemetje. “Een 50-tal zorgzame buren werd uiteindelijk verrast. Op dinsdag 24 mei gingen we persoonlijk langs om deze bewoners te bedanken en in de bloemetjes te zetten. Met de helpende handen van Gunther en Kelly (leerwerkplaats OCMW) en de medewerkers van de lokale dienstencentra konden we alle 50 boeketten op tijd leveren”, zegt schepen Tomas Roggeman (N-VA).

De buurtopbouwwerkers van Groep INTRO vulden deze actie aan met een buurtketting in Hof Ten Rode, Donck-Vlotgras en Wastijne. “Wie een bloemetje ontving, kon Kim en Kaoutar vervolgens naar een andere buur sturen om die te bedanken. Heel wat mensen kwamen de laatste maanden bovendien gezellig samen in hun straat of buurt. Voor een gezellig klapke op de stoep, een buurtfeest of een buurtaperitief,… Hartverwarmende initiatieven die we vanuit het lokaal bestuur graag ondersteunen.”

Om de burencontacten extra te stimuleren, werd dit jaar ook een “klapzak” aangeboden. “De klapzak is een gratis goodiebag, gevuld met hebbedingetjes die het makkelijker maken om zelf een burenmoment te organiseren. Zo vind je in de klapzak o.a. kaartjes om je buren eens uit te nodigen, stoepkrijt voor de kinderen, een vlaggenlijn om de straat te versieren bij speciale gebeurtenissen, een babbelpot met gespreksstarters, enz… Ongeveer 50 klapzakken werden aangevraagd en verdeeld via ’t Vat van ’t Stad, de lokale dienstencentra en de buurtpunten van Groep INTRO. Om af te sluiten trakteerde ldc De zonnebloem hun buurtbewoners op frietjes met ‘frituur Gebuur’. Wanneer buurtbewoners ons een leuke foto bezorgden van hun burenmoment, dan maakten ze kans om tijdens de zomer een ijsbreker te winnen voor hun straat of buurt: een gratis ijskar. Een 8-tal buurten en straten bezorgden ons een originele foto van hun burenmomentje. Op donderdag 4 augustus trok een onschuldige hand de winnaar. De buren uit de Jozef Van Bogaertstraat zijn de gelukkigen. Zij worden binnenkort allemaal getrakteerd op een gratis ijsje. Van een ijsbreker gesproken!”

 

Foto (c) Pexels.