VOETBAL | Lebbeke – Berchem 0-1

Lebbeke Voetbal

De eerste speeldag van de nieuwe voetbalcompetitie zit erop. Lebbeke verloor op eigen veld met het kleinste verschil van Berchem (0-1).

Promovendus Lebbeke deed goed mee in de eerste wedstrijd in tweede amateurklasse. In de eerste helft kwamen er een paar schuchtere pogingen aan beide zijden, maar vaak ging vooral in de combinatie mis. Lebbeke probeerde Monday te bereiken, terwijl aan de overkant Cobos en Coveliers probeerden. De gevaarlijkste mogelijkheid was voor de thuisploeg, maar de kopbal werd van onder de lat gehaald. De tweede helft bracht even weinig mogelijkheden, tot Pinto van Berchem op minder dan een kwartier voor tijd werd neergehaald in de zestien. Beirlant zette de strafschop om. Lebbeke kwam in blessuretijd op vrijschop nog dicht bij de gelijkmaker.

LEBBEKE: Aeyels, De Nauw (83′ Lyase), Van Damme, Monday, Van Gysel (74′ Beeckaert), Schuddinck, Bourguignon, De Vlieger, De Pauw, Loriers, Van De Velde.

BERCHEM: Truyts, Van Den Driessche, Neiman, Ndiaye, Pinto (86′ Lambrechts), Verstraelen (88′ Mariën), Cobos, Coveliers, Beirlant (80′ De Kuyffer), Nwokoro, Luyckx.

Doelpunt: 77′ Beirlant (0-1, strafschop).

Gele kaarten: Bourguignon, Neiman, Cobos.

Het klassement na speeldag 1 is hier te raadplegen.

 

Foto (c) Pexels.