KOERZ: Hippe ontmoetingsplaats waar innovatief onderwijs en jong ondernemerschap hand in hand gaan

Algemeen Zele

In schooljaar 2022-2023 start GO! talent met een uniek project:  Koerz wordt een ontmoetingsplaats in een uniek kader, broedplaats voor innovatief onderwijs, jong ondernemerschap en creativiteit, een uitzonderlijke plek in het hart van Zele. “KOERZ, verwijst naar de speelkoer die het wil zijn voor creatief ondernemende jeugd.”

KOERZ, biedt naast innovatief onderwijs ook ruimte voor meer dan één onderneming en wil een centrale ontmoetingsplaats worden voor gedreven studenten, lokale organisaties, creatieve ondernemers en hun klanten. “In dit unieke schoolgebouw krijgen de studenten van GO! talent en jonge startups alle ruimte om verder te groeien in zelfstandig en innovatief ondernemen. Mo-cyclette wordt onze partner voor fietsen en/of fietsherstelling. Deze ruimte zal dus niet alleen dienst doen als atelier, maar ook als praktijkruimte voor de nieuwe opleiding ‘fietshersteller – fietsinstallaties (start september ‘22). Geniet van een lekkere lunch/taartje bij Content Catering (link met de opleidingen Keukenmedewerker duaal, Medewerker fastfood duaal, Medewerker snackbar). Je rijdt de Tour immers niet op een boterham met pindakaas. Laat je verwennen met een kapbeurt van Bobhead (opl. Haar- en schoonheidsverzorging, Haarzorg en Haarverzorging duaal). Een unieke kamerplant van Puppa Planta kan je hier ook makkelijk scoren (opl. Medewerker groen- en tuinbeheer). Elke ondernemer biedt zo extra leer- en of werkkansen aan de leerlingen. Koerz vormt op die manier een verlengde van het praktijklokaal. Zo zetten we een stap dichter naar een brede school en hybride leeromgeving. Daarbij krijgen jonge ondernemers de mogelijkheid om hun start-up te doen groeien op een toplocatie”, zegt directeur Tom Rydant.

Koerz is niet de enige vernieuwing die plaatsvindt op de GO! site. Vanaf september 2022 opent de nieuwe kinderopvang, onder leiding van OKO&CO. De opvang biedt plaats aan 18 kindjes. Deze samenwerking zet in op de doorgaande lijn en zorgt voor een warme overdracht naar het basisonderwijs GO! Bunderbos. “Uniek in dit verhaal is opnieuw de link met het onderwijsaanbod van GO! talent. Leerlingen van de opleiding Kindzorg of Begeleider in de kinderopvang kunnen praktijklessen onmiddellijk omzetten in praktijkervaring.”