Jong Sint-Gillis leert meisjes voetballen met Disney

Sint-Gillis-Dendermonde Voetbal

Steeds meer meisjes vinden de weg naar het voetbal. Met meer dan 28.000 zijn ze intussen. De komende drie jaar wil de voetbalbond het aantal voetballende meisjes nog verdubbelen. Voetbalclub Jong Sint-Gillis wil graag meebouwen aan dat succesverhaal. Daarom stapt  de club  in het Disney Playmakers-project van de UEFA en Voetbal Vlaanderen.

Het Disney Playmakers-project moet meisjes tussen vijf en acht jaar aanzetten om het voetbal te ontdekken. “Meisjesvoetbal zit sinds een aantal jaren fors in de lift”, klinkt het bij de club. “Het succes van de Red Flames en de toenemende media-aandacht voor het vrouwenvoetbal zijn daar wellicht niet vreemd aan. De voorbije jaren vonden al een tiental meisjes de weg naar onze jeugdploegen, maar we willen dat aantal graag uitbreiden.”

“Met het Playmakers-project mikken we specifiek om meisjes tussen 5 en 8. Zij kunnen gratis een reeks voetbaltrainingen volgen die helemaal in het teken staan van de iconische Disney-film Vaiana. De toekomstige voetbalsters gaan epische scènes naspelen en de rol opnemen van enkele van de meest geliefde personages aller tijden, waardoor ze gezond en sterk zijn, vriendinnen maken, zelfvertrouwen krijgen en nieuwe vaardigheden voor het voetbal en het dagelijks leven leren.” Jong Sint-Gillis werkt overigens verder aan de uitbouw van de meisjeswerking. De club heeft al een dameselftal in derde provinciale en komt binnenkort ook met een meisjesjeugdploeg. “Aan ons Futbalista-festival van vorig jaar hielden we een tiental meisjes tussen 11 en 13 jaar  over die vanaf nieuwjaar in de meisjescompetitie zullen aantreden. Ook daar zoeken we nog een beetje versterking”, aldus Bart Van Belle.

De voetbalreeks Playmakers start op woensdag 7 september, telkens van 15u30 tot 16u15.  Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. Alle info is te vinden via de website www.jongsintgillis.be.

 

Beeld (c) Jong Sint-Gillis.