RECEPT: Pasta met tomaat en courgette

De Smaakmadam

2 zomergroenten die nu volop in de tuin staan, combineren lekker tot een snelle, gezonden en vegetarische pasta.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400g spaghetti
  • 5 rijpe tomaten, ontveld en in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • Handvol rucola
  • 1 teentje look, geplet
  • 3 sjalotten, in halve ringen
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden
  • 2 eetlepels zwarte ontpitte olijven
  • Handvol pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas om af te werken
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Hoe ga ik te werk?

  1.  Stoof de look en sjalotten aan in wat olijfolie en voeg na enkele minuten ook de chilipeper toe.
  2. Laat ook de blokjes courgette meestoven en voeg dan ook de tomaten toe. Zet het deksel op de pot en laat zachtjes sudderren zodat je een mooie saus krijgt.
  3. Rooster ondertussen de pijnboompitten door ze kort in een hete pan (zonder olie) op te schudden. Doe dit maar heel kort, anders verbranden ze.
  4. Kook ook de pasta gaar in gezouten water en giet af maar bewaar een beetje van het kookvocht.
  5. Werk de saus af met de olijven en kruid een beetje bij met peper en zout.
  6. Roer de pasta (en indien nodig wat kookvocht) onder de saus en meng goed onder elkaar.
  7. Schep als laatste de rucola eronder en roer nog 1x om zodat de rucola een klein beetje smelt.
  8. Doe een portie pasta op een bord en werk af met wat geschaafde of geraspte kaas.

Smakelijk!