RECEPT: Fetadip met crackers van pitabrood

De Smaakmadam

Een bordje om samen te delen, uit de Griekse keuken. Ik maak de crackers bijna altijd zelf, zo zijn ze lekker vers en krokant.

Ingrediënten voor 1 bordje dip

  • 1 pakje feta
  • Room
  • Pikante groene pepers
  • Peper en zout
  • Verse mierikswortel (of in een potje)
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 pakje platte pitabroodjes
  • Olijfolie
  • zout

Hoe ga ik te werk?

  1. Snijd de pitabroodjes doormidden en vervolgens in driehoekjes. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Schik de driehoekjes op een bakplaat en sprenkel er wat olijfolie over. Strooi er ook wat zout over.
  3. Bak de driehoekjes in de oven, blijf er wel bij in de buurt, want dit kan snel gaan. Na ongeveer 5 minuten zijn ze klaar, afhankelijk van je oven. Ze moeten mooi goudbruin en krokant zijn.
  4. Doe ondertussen de feta in een mengbeker en voeg een scheutje room toe (start met niet te veel, toevoegen kan altijd, maar we willen het niet te vloeibaar).
  5. Rasp de mierikswortel erbij (of gebruik 1 koffielepel van een potje) en voeg ook de yoghurt toe.
  6. Kruid goed af met voldoende peper en een beetje zout.
  7. Mix alles samen tot een geheel dat mooi smeuig is. Het kan nodig zijn om eventueel nog wat room toe te voegen.
  8. Schep de fetadip op een bord en garneer met de pikante (Turkse) pepers. Dien op met de crackers.

Smakelijk!