Voeden in verbinding geeft borstvoeding op grasveld aan Olympos

Algemeen Dendermonde

In het kader van de Wereld Borstvoedingsweek kwamen moeders bijeen om gezamenlijk borstvoeding te geven. “We doopten deze actie ‘Voeden In Verbinding’ omdat de focus ligt op verbinding faciliteren tussen voedende moeders. Daarnaast hoopt de actie de bewustwording rond het belang van borstvoeding te verhogen, maar ook moeders te steunen in hun keuze om borstvoeding te geven in het openbaar”, zegt Magaly Van der Kelen.

Waarom is dit verder relevant? “Borstvoeding geven zorgt niet alleen voor persoonlijke voordelen voor moeder en kind, maar ook voor maatschappelijke. En die worden helaas niet benut. Borstvoeding geven is een activiteit van de rechterhersenhelft en wordt bestempeld als “lichaamskennis”. Je leert het door het te doen, maar ook door het te zien doen. Borstvoeding openbaar maken, en in beeld brengen, kan een kleine stap zijn richting hogere borstvoedingscijfers.” In Dendermonde vond de actie plaats op het grasveld aan zwembad Olympos.