FC LEBBEKE | Gunther Impens: “We zijn klaar voor ons debuut in tweede amateur”

Lebbeke Voetbal

FC Lebbeke staat voor een nieuwe afspraak met de geschiedenis. Zaterdagavond om 20 uur wordt op het sportcomplex in de Koning Albert 1-straat traditieclub Berchem ontvangen. In de tweede amateurklasse. Voor het eerst in het bestaan van de fusieclub wordt er op dat niveau gespeeld. “We zijn er klaar voor, ondanks een voorbereiding met horten en stoten”, vindt sportief manager Gunther Impens.

Gunther Impens – (c) Dany Van Belle.

De voorbereiding op het seizoen 2022-23 was er eentje met wisselend succes voor FC Lebbeke. “We hebben niet voor het gemakkelijkste programma gekozen”, haalt Gunther Impens aan. “Het was wat zoeken en tasten, daarbij kwamen ook de vele geblesseerden, maar we kunnen bijvoorbeeld Niels Loriers voor de eerste competitiewedstrijd recupereren. Een ongeschreven wet in het voetbal zegt dat wie een slechte voorbereiding afwerkt een goede competitiestart maakt. En dat is wat ik in mijn achterhoofd houd.”

Lebbeke verloor van Aalst, Lokeren en Lede en won van Olsa Brakel. In de Croky Cup werd het team van Tom De Cock uitgeschakeld na één wedstrijd. FC promoveerde naar tweede amateur en legt de lat niet meteen te hoog. “We mikken op een rustig seizoen, we willen stap per stap onze toekomst uitbouwen, maar van degradatie willen we niks horen”, verduidelijkt Gunther Impens. “We spelen in een reeks met voor ons onbekende teams en dat kan een voordeel zijn, want zij kennen ons ook niet. Langs de andere kant missen we topaffiches met Aalst en Lokeren. Hopelijk vinden de Lebbekenaren de weg naar ons stadion, want ook in onze reeks kunnen we toppers spelen, tegen de beloften van Beerschot en Mechelen onder andere.”

Starten doet Lebbeke tegen Berchem. “Dat is een traditieclub”, volgens Impens. “Ik vermoed dat ze daar graag in de top vijf willen eindigen, waardoor we dus op onze hoede moeten zijn, maar we zijn er klaar voor. We deden met Verhulst en Bourguignon nog twee inkomende transfers. We zouden voldoende moeten gewapend zijn om de degradatiezone te vermijden.” Lebbeke liet De Coeyere (Grembergen), Reumers (Doorslaar) en De Jonghe (Dilbeek) nog vertrekken. De aftrap van de wedstrijd tegen Berchem wordt zaterdag gegeven om 20 uur.