Belastingdienst verdwijnt in 2024 uit RAC ’t Sasken

Algemeen Dendermonde

Jarenlang al kan je in Dendermonde voor alle vragen en hulp omtrent belastingen terecht in het Rijksadministratief Centrum’t Sasken. Hier zal echter uiterlijk in 2024 een einde aan komen. Dan verlaat de dienst van de FOD Financiën het gebouw. Dit antwoordde de staatssecretaris op een parlementaire vraag van Dendermonds Kamerlid Tomas Roggeman (N-VA), die de federale overheid oproept om snel een nieuwe bestemming te zoeken voor de site.

Momenteel wordt het administratief centrum aan ’t Sasken verhuurd aan Fedimmo. Dat is de federale vastgoedvennootschap waarin o.a. de Regie der Gebouwen haar vastgoed heeft ingebracht. De huurovereenkomst tussen Fedimmo en de eigenaar van het gebouw verstrijkt pas in 2027, maar de FOD Financiën liet al weten uiterlijk in 2024 uit het gebouw te vertrekken. Dat liet staatssecretaris Mathieu Michel (MR), bevoegd voor de Regie der Gebouwen en het vastgoedbeheer van de federale staat, weten in antwoord op de vraag van Kamerlid Roggeman. Daarmee bevestigt hij voor het eerst officieel geruchten die al langer de ronde deden.

De staatssecretaris stelde dat er nog geen zicht is op een invulling van het gebouw na het vertrek van FOD Financiën in 2024. De mogelijke nieuwe bestemmingen dienen nog te worden onderzocht. Roggeman hoopt dat de Regie een nuttige invulling kan geven aan de site. “We hebben in de stad Dendermonde een sterk beleid dat leegstand tegengaat. Ook de federale overheid moet het goede voorbeeld geven. Zij moet er voor zorgen dat het gebouw na het vertrek niet staat te verkommeren. Leegstand is geen optie”, zegt Roggeman.