RECEPT: Ontbijtmuffins met ei en kaas

De Smaakmadam

Om eens iets anders te doen met de eitjes van onze kippen, probeerde ik deze eimiffuns uit. Eenvoudig te maken, je kan gerust variëren met de groentjes of andere die je erin verwerkt.

Ingrediënten voor 6 muffins

  • 6 eitjes
  • 4 eetlepels gemalen kaas
  • 1 paprika, fijngesneden
  • Peper en zout
  • Gekookte (of rauwe) ham

Hoe ga ik te werk?

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kluts de eitjes goed los in een kom en kruid met peper en zout. Ik vind dit het gemakkelijkste met een garde. Let wel op met zout indien je kiest voor rauwe ham.
  3. Doe de kaas bij de eitjes. Je kan hier zeker een gewone emmental gebruiken ook, andere mogelijkheden zijn cheddar of een belegen kaas, zodat het wat meer afsmaakt.
  4. Snijd de ham in fijne reepjes en voeg samen met de paprika toe aan de eitjes.
  5. Vul de vormpjes ongeveer drie vierde met het mengsel en zet voorzichtig in de oven.
  6. Laat een 15-tal minuten bakken. De muffins zullen omhoog komen. Voel na 15 minuten of ze stevig genoeg zijn, haal uit de oven en dien op.
  7. Je kan dus perfect andere of meer groenten gebruiken zoals champignons, courgette, tomaat.

Smakelijk!