Stad verhoogt infrastructuurfonds voor verenigingen met half miljoen

Algemeen Dendermonde

Dendermonde creëerde in 2020 een nieuw fonds voor grote infrastructuurwerken van jeugd-, sport- en cultuurverenigingen ter waarde van 1 miljoen euro. Dat wordt nu verhoogd met een half miljoen euro.

Volgende verenigingen dienden al een dossier in en kregen een financiële duw in de rug om hun project te realiseren: Juventus Schoonaarde voor een kunstgrasveld, Moving Baasrode voor een danscomplex, KAVD Tennis en Padel voor een padelinfrastructuur, City Sounds voor hun project Bastion Vijf en D’Mon Hockey voor een kunstgrasveld voor hockey.

“Om ook verenigingen de komende jaren nog de kans te geven deze subsidie aan te vragen, maakt de stad nu nog een half miljoen extra vrij. Lees meer over de subsidie via https://www.dendermonde.be/infrastructuurfonds. Enkel projecten met een investeringswaarde van minstens 200.000 euro komen in aanmerking. Belangrijk is dat voor elke euro subsidie de club ook zelf een euro moet besteden”, zegt schepen van Financiën Dirk Abbeloos (CD&V). “Deze ondersteuning kadert binnen werf 5 ‘de versterking van het verenigingsleven’ van het meerjarenplan #project 9200. De stad wil op deze manier de uitstraling van verenigingen versterken en de publiekswerking vergroten.”

 

Foto (c) Pexels.