Doe extra oefeningen op de loopbaan in het Kalendijkgebied

Algemeen Dendermonde

Recent realiseerde de stad, in samenwerking met az Sint-Blasius en Sport Vlaanderen, een loopbaan in het Kalendijkgebied in Dendermonde. De loopbaan is een bewegwijzerde loop- en wandelroute midden in de natuur maar vlakbij verschillende werkgevers, waaronder az Sint-Blasius. “Met de loopbaan willen we werkende mensen aanzetten om meer te bewegen en te sporten, door bijvoorbeeld een actieve middagpauze te nemen”, zegt schepen van Sport Lien Verwaeren (CD&V).

De loopbaan in het Kalendijkgebied werd uitgekozen als proefproject voor een innovatief project van Sport Vlaanderen. “Via QR-codes krijg je extra oefeningen aangeboden op jouw maat. Verspreid over het volledige traject zijn er verschillende borden met QR-codes toegevoegd. Je vindt een overzicht bij beide startborden. Maar je kan de route ook starten waar je wil en je onderweg laten verrassen als je een code tegen komt. Vervolgens scan je de code en krijg je via jouw smartphone een filmpje te zien hoe je de oefening kan uitvoeren. Als je volgende keer langskomt, is de kans groot dat je een andere oefening voorgeschoteld krijgt.”

“Per QR-code heb je de keuze tussen een basisoefening of voor gevorderden. Maar alle oefeningen zijn geschikt voor iedereen. De oefeningen zijn samengesteld op basis van de locatie en het moment van jouw training. Zo zullen in de opwarming bijvoorbeeld andere oefeningen aangeboden worden dan op het einde. Ook omgevingsfactoren zoals een bank, paaltje … variëren zo de oefeningen.” Het proeftraject loopt tot en met eind september.