Gemeenten organiseren infomomenten over duurzaam renoveren

Algemeen Berlare Buggenhout Dendermonde Hamme Lebbeke Wichelen Zele

Met de hoge energieprijzen en het opwarmende klimaat is het belangrijker dan ooit om te investeren in duurzame woonkwaliteit. En dat kan soms makkelijker dan je denkt. Daarom organiseren enkele gemeenten in het werkingsgebied van intercommunale DDS vanaf 1 september infomomenten over duurzaam renoveren.

We moeten met z’n allen bezuinigen op energie, zowel voor onze portemonnee als voor het klimaat. Je verouderde woning renoveren is daarvoor een prima eerste stap. Maar niet voor iedereen een even evidente stap, want hoe begin je eraan? En zo’n renovatie brengt toch veel kosten met zich mee? Wij willen iedereen de kans geven om zijn woning haalbaar en betaalbaar te verbouwen. Daarom organiseren we samen met Energiehuis Bea en Provincie OostVlaanderen infomomenten over duurzaam renoveren. Van september tot december kan je in Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Lebbeke en Zele 1 keer per maand op afspraak langskomen.”

Als Streekregisseurs gaan wij voluit voor een regio waarin het aangenaam is om te wonen en te leven,” zegt voorzitter Raf De Wolf. Wij dragen zowel duurzaamheid als betaalbaarheid hoog in het vaandel. Daarom bundelden wij onze krachten en expertise met Energiehuis Bea, Provincie OostVlaanderen en de 6 gemeenten, om deze infomomenten over duurzaam renoveren te organiseren.” Concrete data en afspraak maken via https://www.ddsstreekregisseurs.be/infomomentenslimrenoveren.

 

Foto (c) Pexels.