RECEPT: Quinoasalade met gegrilde groenten en scampi

De Smaakmadam

Opnieuw een ideetje met courgette, aangezien dit volop in de tuin groeit nu.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 courgette, in plakjes van 1 cm gesneden
  • 1 gele of rode paprika, in 4 gesneden en de zaadjes verwijderd
  • 1 pot kikkererwten, uitgelekt
  • 200g quinoa
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels frambozenazijn
  • 14 scampi’s, gepeld en ontdarmd
  • Klontje boter
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 2 sjalotten
  • Halve verse chilipeper, heel fijn gesneden
  • 1 teentje look, geplet

Hoe ga ik te werk?

  1. Kook de quinoa gaar in gezouten water en giet af. Spoel af met koud water en zet opzij.
  2. Maak een grillpan heel heet en leg de paprika en courgette langs beide kanten op de pan.
  3. Srijk de grillpan eventueel in met een klein beetje olijfolie om het kleven te voorkomen.
  4. Maak de vinaigrette door de sjalot, look en chilipeper aan te stoven in een goede scheut olijfolie.
  5. Laat ze zachtjes garen en voeg ook de kappertjes en frambozenazijn toe. De vinaigrette mag zachtjes blijven opstaan.
  6. Snijd de gegrilde groenten wat fijner en meng ze onder de afgekoelde quinoa, samen met de kikkererwten.
  7. Bak ondertussen de scampi’s mooi bruin in wat boter. Kruid ze ook met peper en zout.
  8. Meng de lauwe vinaigrette onder de quinoa en verdeel over de borden.
  9. Schik de scampi’s erboven en dien op.

Smakelijk!