Turnclub GymMAX scoort goed op het Belgisch kampioenschap

Dendermonde Turnen

Turnclub GymMAX uit Dendermonde deed het goed op de Belgische kampioenschappen. Maar liefst tien medailles werden weggekaapt door de verschillende atleten.

“2019… Zo ver moeten we teruggaan in de tijd voor het laatste Belgisch Kampioenschap turnen. Omwille van COVID-19 moesten de gymnasten en turnfans de voorbije jaren op hun honger blijven zitten. Met veel enthousiasme werd er dus uitgekeken naar het Belgisch Kampioenschap in Gent. Met 20 deelnemers was turnclub GymMAX goed vertegenwoordigd”, zegt Ellen Heireman van GymMAX.

De gymnasten van de Dendermondse turnclub mochten maar liefst 10 medailles mee naar huis nemen. Bij de meisjes werd Djoono Camara vice Belgisch kampioen in het toestelturnen. Merel Blanckaert strandde op een ondankbare maar knappe vierde plaats. Bij de jongens werd Dario Van Moorleghem eveneens vice Belgisch kampioen in het toestelturnen. Bavo Goossens behaalde in zijn categorie de 3de plaats. “De overige medailles werden behaald door de trampolinegymnasten. Liselot Praet en Tine Vermeulen konden de tweede plaats bemachtigen bij het synchroonspringen. Daarnaast behaalde Tine individueel de derde plaats. Nette Eeckhoudt werd zowel individueel als in het synchroonspringen vice Belgisch Kampioen. Ook Linde Guldemont en
Sietse Niessen mochten een zilveren medaille in ontvangst nemen. Tenslotte behaalde Xandrine Scheurweghen de derde plaats in de discipline dubbel mini”, zegt Heireman.

 

Foto (c) Liesbeth Coremans.